Concept

ONTDEK ONS CONCEPT!

De naam FESTUMMA is ontstaan uit FESTUM = Latijn voor “feest” en MA = afkorting van “markt” dus wat we aanbieden is een sfeervolle markt.


Diane, initiatiefneemsters van FESTUMMA, is  niet aan haar proefstuk toe, zelf heeft  zij al heel wat ervaring opgebouwd door als marktkramer in binnen en buitenland deel te nemen aan verschillende evenementen. ZIj heeft  gedurende vele jaren een sterk netwerk uitgebouwd. In samenwerking met de deelnemende gemeenten wil zij haar kennis gebruiken om een marktevenement te ontwikkelen met een vernieuwende en frisse kijk.


Festumma wil niet zomaar “een markt”  zijn. Festumma streeft naar een leuke weekendactiviteit, een gezellige markt waar je zowel internationale als lokale producten kan kopen, maar evengoed heerlijke (misschien wel niet zo gekende) streekproducten en gerechtjes kan ontdekken. En tegelijkertijd ook kan genieten van de aangeboden rand-  en kinderanimatie.


Festumma is dan ook constant op zoek naar deelnemers die producten aanbieden die men niet direct vindt in de grootwarenhuizen. Zoals we in onze titel al aanduiden streven we naar “net dat tikkeltje meer”, deelnemers worden dan ook met zorg geselecteerd, kwaliteit dragen we hoog in het vaandel.


We kunnen reeds met trots vertellen dat we enkele authentieke gasten hebben uit Europa. Naast ons vast concept organiseren we af en toe ook een thema markt, afhankelijk van de zustersteden kan dat gaan van een Grieks feest of wijnavond tot een kunstmarkt…..daar wandelen de bezoekers niet uitsluitend passief over de markt maar kunnen ze ook deelnemen aan leuke actieve workshops en genieten van allerlei verrassingen.


Terwijl de ouders zich amuseren kunnen de kleintjes zich vermaken in het speeldorp waar zij kennis kunnen maken met onbekende oude volksspelen of zich vermaken met een rondje op de nostalgische paardjesmolen en heel misschien loopt er ook nog een clown of goochelaar rond…..


Moe gewandeld en gespeeld? Dan kunnen de bezoekers zich rustig neervlijen op ons gezellig terras en genieten van sfeervolle live muziek.

Zo creëren we een fantastisch decor waar de bezoekers zich kunnen uitleven en al uit kijken naar een volgende editie.


Kortom FESTUMMA levert kwaliteit, originaliteit en maatwerk aangepast aan ieders wensen met als enige doelstelling, de bezoekers een onvergetelijk weekend bezorgen en voor de stad een publieksevenement bieden waar nog lang over gesproken zal worden en waar de lokale handelaars een graantje van kunnen meepikken….

FESTUMMA Deinstesteenweg 92A 8700 Tielt | diane@sfeermarkt-festumma.com| +32 (0)472 02 13 17 | BTW BE 0719.278.952

Website: www.b-fair.be